AANBOD

Huidverzorging voor hem & haar

Zonneproducten

  • Isdin
  • La Roche Posay
  • Louis Widmer
  • Vichy

Babyproducten

Babyaccesoires

Zwangerschap

 

Producten voor dieren

Ontworming
Regelmatig ontwormen van uw huisdier is noodzakelijk. Hiervoor bestaan verschillende middeltjes in de vorm van tabletjes of pasta, die te koop zijn in onze apotheek. Die kunnen zowel preventief als genezend werken. 
DIEREN BAYER

Vlooien & teken
Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. Er bestaan verschillende methoden om vlooien en teken weg te houden en te bestrijden: vlooienbandjes, druppeltjes om in de hals aan te brengen, sprays om het dier mee in te spuiten, sprays om de leefomgeving van het dier te behandelen.

Speciale voeding
U kunt bij uw apotheker ook de speciale dieetvoeding voor uw huisdier bestellen die de dierenarts voorschrijft: Hills, Trovet, …. Houd er rekening mee dat sommige van deze voedingen speciaal besteld moeten worden, rechtstreeks bij de firma. Dit kan enkele dagen in beslag nemen.

Homeopatische producten

Apotheek Aelbers beschikt over homeopathische producten van verschillende firma’s (Unda/Dolisos, Heel, A. Vogel, …). De meeste producten zijn binnen 24 uur leverbaar.
Voor meer informatie over homeopathie, zoals de werking, het gebruik, terugbetaling door het ziekenfonds, vraagt u raad aan uw apotheek.

Thuiszorg

Thuiszorg is er voor iedereen: jong of oud! Thuiszorgmateriaal zijn alle hulpmiddelen die het comfort verhogen en er voor zorgen dat je thuis in je vertrouwde omgeving verzorgd kan worden. We merken dat veel patiënten speciaal voor thuiszorgmateriaal soms vele kilometers rijden, bijvoorbeeld naar de thuiszorgwinkel van de mutualiteit.


Maar weet dat je bij je vertrouwde huisapotheker vlakbij ook perfect voor thuiszorgmateriaal terecht kunt. En dit even voordelig als bij de mutualiteit. We leveren in veel gevallen zelfs aan huis. Voor een aantal producten is er een terugbetaling voorzien. Dit wordt volledig door ons geregeld. Wil je meer informatie over deze dienstverlening? Vraag dan gerust ons advies.

● Loophulpen: rollators, rolstoelen, krukken, scooters,…
● Bedden en toebehoren: ziekenhuisbed, matras, zelfoprichter,…
● Bad en toilet hulpmiddelen: toiletstoel, toiletverhoger, bedpan, badzitje,…
● Revalidatiehulpen: hometrainer, step, teletrimmer,…
● Hulp bij doorligwonden: alternerende luchtmatras, gelkussen, hielbeschermers,…
● Aërosoltoestellen
● Afkolfapparaten
● Bloeddrukmeters
● Warmhoudbord, drinkbeker,…

Bandagisterie

Steunverbanden, steunkousen en  incontinentiemareriaal.

Vraag naar een bepaald product en wij bestellen het voor u. Uw vraag wordt steeds discreet behandeld.

Steunverbanden Futuro en Epitact

Wij hebben een ruim aanbod van steunverbanden van de merken Epitact en Futuro

● Arm: elleboog, pols, vingerverband, spalken …
● Been: dijbeen, knie, onderbeen, enkel, achillespees …
● Halskragen
● Thoraxgordels
● Schouderbehandeling
● Breukbanden
● Heup, rug, zwangerschap ….

Steunkousen: Scholl en Veinax

Steunkousen: bij pijnlijke benen of lichte vorm van spataders kan het dragen van een steunkous reeds volstaan. Deze kousen oefenen een lichte en gelijkmatige druk uit om de meest pijnlijke stuwingen tegen te gaan.
Compressiekousen: de veneuze retour van het bloed wordt bevordert door een vanaf de enkel een afnemende kracht, depressieve compressie naar boven uit te oefenen. De terugvloei van aderlijk bloed naar het hart bevordert. Voor een efficiënte toepassing dienen de kousen op maat gemaakt te worden zoals bijvoorbeeld bij een zwangerschap.
Anti-emboliekousen: Deze voorkomen de vorming van bloedklonters in de onderste ledematen, geschikt voor bedlegerige patiënten na een operatie of na een bevalling.
Alle standaardmaten zijn direct leverbaar!

De maat wordt best ’s morgens genomen, in rust of eventueel overdag na minstens 20 minuten rugligging met de benen omhoog. Indien gewenst kan dit op een discrete manier in onze apotheek gebeuren.

Volgende gegevens kunnen nodig zijn om het voor u geschikte paar te bestellen:

● Schoenmaat
● Enkelomtrek, kuitomtrek, beenlengte
● Lengte van de kous: korte kous, kniekous, dijkous, volledige panty …
● Kleur van de kous: zwart, blauw, kastanjebruin …
● Compressieklasse
● Open teen of gesloten teen

Incontinentiemateriaal:

● Verbanden: incontinentieslips, -broekjes, -inleggers
● Fixatiebroekjes (voor incontinentie-inleggers), plastieken broekjes
● Onderleggers
● Urinezakken
● Katheters

Stomamateriaal:

Aangezien er een zeer uitgebreid assortiment stomamateriaal bestaat, hebben wij deze niet in voorraad. Op uw verzoek kunnen wij steeds het gewenste materiaal voor u in voorraad nemen.

Wij zijn erkend door de mutualiteit voor levering van ileostomie, colostomie, ambulant urinaal en tracheacanule. Bij aankoop van stomamateriaal geven wij een speciaal formulier mee waarmee u tussenkomst van uw ziekenfonds kan verkrijgen.