Medicatiebegeleiding

Medicatiebegeleiding

Wanneer je huisarts of specialist je een geneesmiddel voorschrift, zullen wij je advies geven over het gebruik, de dosis, eventuele interacties, eventuele bijwerkingen, etc.

MEDICATIESCHEMA

“Dat nieuwe pilletje, moet ik dat nu weer net voor of na mijn ontbijt nemen?” En mag dat gecombineerd worden met een aspirientje af en toe ?”

Het juiste geneesmiddel, op het juiste ogenblik, in de juiste dosering: het klinkt op het eerste zicht heel eenvoudig. Maar, in de praktijk, en dan vooral voor patiënten die talrijke geneesmiddelen dienen in te nemen, is dat niet zo.
Indien je chronisch verschillende geneesmiddelen neemt, is het nuttig een medicatieschema te laten opmaken. Een goed medicatieschema kan je helpen om je medicatie correct in te nemen. Het duidt aan welke medicatie je op welk moment moet innemen. Het is een belangrijk document dat je best steeds meeneemt wanneer je op consultatie gaat bij jouw huisarts of specialist. Op die manier hebben alle betrokkenen een duidelijk overzicht over jouw medicatie en worden fouten vermeden. 

Omdat alle gegevens bij je eigen apotheek in de computer opgeslagen worden, is het aan te bevelen om steeds naar dezelfde apotheek te gaan voor je medicijnen. Indien je elders medicijnen haalt, bijvoorbeeld gedurende de vakantie of een wachtdienst, is het aan te raden dit aan je eigen apotheek door te geven. Vertel je vaste apotheker ook over de medicijnen en/of voedingssupplementen die je zonder voorschrift elders koopt; zo blijft de informatie in de computer correct en ben je verzekerd van een correcte medicatiebewaking.  

De opmaak van het medicatieschema is gratis, het schema wordt opgeslagen in je persoonlijk dossier in onze software.  

Moet je dagelijks wel wat verschillende geneesmiddelen innemen en beschik je nog niet over een medicatieschema?  Dan maken we dit graag voor jou aan! We overlopen dan eerst met jou welke medicatie je neemt, kijken het na op onverenigbaarheden en dubbelgebruik en passen aan waar nodig. 
Via onderstaande knop kan je alvast zelf een medicatieschema afdrukken en invullen.

Open chat
Hulp nodig?
Hallo, Hoe kan ik je helpen?